Ertan Cahit Ergin yazdı:Selamlar Hüseyin kardeşim
Sen çok yaşa emi.
Benim bütün duygularımı düşüncelerimi satırlara dökmüşsün,insanların iş stresi sosyal stresleri bir takım yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor, o nedenle ben yazmayı uygun görmemiştim.
Zaten şöyle bir durum var şu anda hepimizin baktığı güvercinler ihtiyacımız dahilinde elde edilmiş güvercinler değilmi.
Bizler dolapcı besleyenler olarak diğer bir çok ırk yetiştiricilerine göre daha şanslıyız çünkü dolapcılar artık (bana göre) evrimlerini tamamladılar ve artık bu saatten sonra dolapçıyla ne çalışırsanız çalışın o şey neyse dolapçının dışına çıkacaktır ve o nun adı dolapçı olmayacaktır.
İskender bey'e de katallar konusunda yine teşekkür etmek istiyorum hangi ırk olursa olsun nesli tam tükenmek üzereyken bu ırkın imdadına yetişti ayni tokurlarda olduğu gibi.
Bende bir çift yerli hünkari edindim kendi çapımda onları üretip paylaşmaya çalışacağım yakında fotoğraflarınıda paylaşırım ayrıca bizim çok eski kuşlarımızdan olan (dolapçı olarak)gökakbaşakkuyruklar ve kırmızıakbaşakkuyruklar da edindim umarım onlarıda üretip gelecekteki genç arkadaşlarımıza bırakabiliriz
Saygılar
Ertan Cahit Ergin
Ertan Cahit Ergin yazdı:Sen çok yaşa emi.
(Sende gör Ertan abi) teşekkür ederim.
Biz aslına bakarsan top yekün geçmişten günümüze hep zaferlerimizle öğünmüş bir milletiz ulus savaşları ...vb daha da geçmişe gittiğimizde osmanlının dünyanın 4/3 ne hükmettiğini de düşünürsek ve şimdiki ülkemizin topraklarıylada 150 yıl öncesine bakarsak oturup hüngür güngür ağlamamız hatta kahrolmamız lazım
KIsacası bizler hep kazandıklarımızı ve elimizdekini met ederiz yav biraz da kaybettiklerimizi niye hiç tarih öğretmenleri bizlere anlatmazlar ki

Şimdi güvercin ırklarımıza baktığımızda da taplo pek farklı değil bir şeyleri ya tam kaybederken yada kaybetmek üzereyken bir kaç duyarlı güvercin dostu çıkıyor taşın altına el atıyor bu tabiki insanlığın mükenmeliyetliğinden kaynaklanan bir anlayış olsa gerek .Aynen İskender bey ve Sinan Solaklar bey ,Koral Alter yine denizli güvercin evi üyeleri gibi bunlar hep biz yeni neslin örnek alabileceğimiz abilerimiz arasında yerlerini almaktalar ne mutluki bazı şeyler eskisi gibi bu tip duyarlı kişilerin sayesinde tekrarlanmayacak ve 40 yıl sonra bir yeni nesil daha çıkıp ben gibi birazda kaybettiklerinize bakın demeyecek inşallah bunun için çalışıyorum ben açıkçası.Geçmişe baktığımda eski alabadem yetiştiriclerine içimden oldukça fazla .......sitem ediyorum inşallah ileride birileri bizim arkamızdan da sitem etmez şimdi edenler var gerçi ama olsun arkadan konuşmalar hep olur

Yeni edindiğin ırklar hayırlı olsun abi iyi zamanlarda üret tadını çıkar keyfini sür inşallah.
Dolapçı konusunda çok suskun kalmayı tercih ediyorum beni korkutacak derecede etkileyici ama süprizlerle dolu (çok değerli bir bir ırk.)
Yukarıda ki ilk yazımda İskender bey !e teşekkür etmeyi unutmuşum çok pardon ! çok teşekkürler çalışmalarızda başarılar dilerim her daim Trakya da birisinin her hangi bir çalışma için bir şeyler yapabileceğini bilin sevgiler saygılar.
Bu arada ben hep içimden geçenleri yazarım kim ne şekilde anlarsa anlasın fikirlerim genel olarak forumlarda vardır kimse katılmak ve kendine katmak zorunda değilir beklentimde hiç olmamıştır! Ertan abi bu yüzden durumun ne olursa olsun ister stres ister farklı bir ruh halin içinden geçenleri her daim yazmanı tavsiye ederim bir üstad şöyle der::: kuşçular 4 mevsimde er yada geç öyle yada böyle bir şekilde tanınırlar sen olduğun gibi olmaya devam et ! Bu yüzden içinden geçenleri paylaşmanı dilerima hoşçakal abi.