Sallabaş, Verem, E-Coli ve diğerleri
Moderatörler: Forum Admin, Rahmi Bozkır
gönderen kenan » 08 Nis 2006 12:32
selam arkadaşlar .
bi arkadaşım benden yardım istedi foruma yazmamı rica etti. kuşları cok saglıklı yumurtlayan dişilerde bir tutulma yürüyememe ve yerde zaman icinde sürünme genel durum iyi sayılır bir hastalık yokken sadece yumurtlayan 1 den fazla kuşunda görmüş bu durumu minarel, kum sönmüş kirec verdigini sebebinin ne oldugunu bilmek istiyor fazlaca üzgün. lütfen yardım edelim bu arkadaşa. yumurtladıktan sonra dişilerin kısmi felc ayaklarda tutulma neden olur ve caresi nedir? arkadaşım adına size teşekkkür ederim.
saygılarımla
Abdullah başat.
İstanbul
-
kenan
- Aktif Üye
-
- Mesajlar: 111
- Kayıt: 15 Tem 2005 14:48
- Konum: istanbul
gönderen Bertuğ Yıldırım » 08 Nis 2006 12:51
Abdullah abi
benim taklacılarda da aynı şey oluyordu özellikle 2. yumurtadan sonra bacakları tutmuyor yerde sürünüyordu.......
5-6 gün içerisinde iyileşiyordu........
ama neyden kaynaklandığını bilmiyorum.....
-

Bertuğ Yıldırım
- Deneyimli Üye
-
- Mesajlar: 69
- Kayıt: 04 Kas 2005 8:48
- Irklar: dolapçı
- Doğum Tarihi: 01 Oca 1988
gönderen BERGAMALI » 08 Nis 2006 15:26
S A. Ben kisa süre önce bir arkadasa yardim olsun diye bu konuya calistim Veteriner Hekimler daha iyisini bilirler ama ben buldugum ve basarili oldugumuz yumurta felci hakinda elimden geldihince sizi aydinlatmaya calisayim. Üncelikle yumurta kabugunun olusumunu biraz ele alalim yumurta yumurtaliklarda olustuktan sonra disari atilsin diye kanala girene kadar kabuksuzdur bu kanalda bagirsaklardan salgilanan siviyla son halini alir egerki kusta calsiyum eksikligi varsa bunu vucut yani iskeleten son rezervelerini alir bunun sonucu vucut calsium reservelerini kulandigi icin iskelet vucut yükünü tasiyamaz bu yüzden gecici felc yasarlar.Tedavi icin özelikle vitamin ve icinde Dvitamini olan lar kulanilmalidir özelikle günes isinlarinda D vitamini icin idaldir simdi akliniza su soru gelebilir kümeste ki diger disilerde bu sorun yok ta bu disilerde neden oluyor hepsi ayni yemle besleniyorlar buda bünye ve kemik yapisi ile ilgili böyle olan kuslara veterinerden aldiginiz vitaminleri gerekirse yumurtaya kovalamaya basladiktan sonra agizdan enjekteylede verebilirsiniz. Not imkani olan arkadaslar sabahleyin deniz kenarina gelenkumdan alsinlar kuslarin miniral almalari icin en iyi yolardan birisi bunu ispanyolarin en ünlü posta yetisticisinin sahlikli güvercinler kitabinda okumustum umarim yardimci olmusumdur .
-
BERGAMALI
- Üyeliği Durdurulmuştur
-
- Mesajlar: 290
- Kayıt: 30 Oca 2006 11:25
- Konum: Almanya
-
gönderen kenan » 09 Nis 2006 15:28
selam atilla bey .
deniz kumu kuşlara ben veriyorum cok ince olursa cok iyi yiyorlar deniz kumunda tuz oldugu icin sanırım kuşlar severek yiyor cevabınız icin teşekkür ederim .
saygılarımla
Abdullah başat.
istanbul
-
kenan
- Aktif Üye
-
- Mesajlar: 111
- Kayıt: 15 Tem 2005 14:48
- Konum: istanbul
Dön Bakteri ve Virüs Hastalıkları
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir